Miért jó a Fit-Ball edzés?


1. Mert a legjobb a zsírégetés területén!

A labdán ülve antigravitációs izmainknak kisebb aktivitással kell dolgozniuk, mint alátámasztás nélkül, így az edzésen jóval könnyebb megtartani a zsírégetéshez optimális 60 -70 %-os egyéni aerob zónát. Tehát, minden perc aerob Fit-Ball mozgás biztos nyereség a

2. Mert végleges megoldás a CELLULITIS kezelésében!

A labdán rugózva, a percenkénti 120 ütközés – mintegy speciális cellulit-masszázsként – a bemelegítés végére teljesen átmozgatja, felmelegíti a combon, fenéken lerakódott makacs zsírsejteket tartalmazó testfelületet. Heti minimum 2x végzett 60 perces zsírégető Fit-Ball tréning már pár hét alatt látható esztétikai javulást hoz az érintett területen!

3. Mert fiatalon tartja a porckorongokat!

A rugózás során a csigolyák maszírozó hatása sokszorosára javítja a porckorongok keringését. Segítségével nagyban csökkenthető a napjainkban minden 5. embert érintő gerincsérv kialakulásának kockázata!

4. Mert megelőzhető vele a csontritkulás!

A népbetegségnek számíó csontritkulás megelőzésében az egyik legoptimálisabb megoldás a labdán ülve végzett rendszeres aerob Fit-Ball mozgás. A csigolyatestek lágy ütköztetése következtében a szervezte a menopausa idején is megtartja a szükséges csontsűrűséget!

5. Mert a leggyorsabb alakjavulást biztosítja!

A Fit-Ball MIX erősítő gyakorlatai során az intenzív izommunka mellett határozott egyensúlykényszer is hat az izmainkra, idegrendszerünkre. Az egyensúly fenntartását az un. szingerista- (segéd-) izmok segítségével tudjuk biztosítani. A fix alátámasztással végzett gyakorlatozáshoz képest ezért jóval rövidebb idő altt jóval intenzívebb edzésterhelést adhatunk! Ezzel együtt izmaink beidegzése, ügyessége is rohamosan javul, amely igen nagy biztonságot jelenthet egyéb sporttevékenységek végzése, illetve a mindennapok során.

6. Mert tökéletes CORE edzés!

A porckorongok nem csak az intenzív, dinamikus megterhelések során, hanem az ülő munka okozta hosszú távú statikus terhelések miatt is hamar elhasználódhatnak megfelelő tartórendszer nélkül! Ezért a rendszeres core (törzs) tréning kiemelten fontos mindenkinek! A Fit-Ball-on bármilyen pozícióban (hanyatt-, hason-, oldalt- fekve) derekunkat, gerincünket tökéletesen megtámasztja a gömbformájú labda. Az általánosan ismert talajgyakorlatok és kondi termi gépek kis kiterjedésű lehetőségeihez képest a labdán teljes működési tartományban edzhetjük has és mélyhátizmainkat, amelyek rendkívül fontosak, hogy élettani funkciójuknak maximálisan megfeleljenek és a lehető legjobb testtartást, karcsú  megjelenést

7. Mert kíméli a boka és térd izületeit!

A labdákban lévő levegő elveztei a boka és térd izületekről a felsőtest súlyterhelésének kb. egyharmadát. Az alátámasztás nélkül végzett aerobikhoz képest így ugyanolyan intenzív izommunka mellett a lehető legkisebb terhelést kapják.

Mert teljesen kikapcsol és mosolyt varázsol az arcodra! 🙂

fulopa7miertfitball