Boot Camp


A Boot Camp, mint számos fitness irányzat Amerikából indult hódító útjára kb. 10 évvel ez előtt. A módszer az amerikai hadseregben használt kiképzéstechnikákat adaptálja a hétköznapi emberek szabadidősportjába. A hadseregben a kiképzés célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legtöbb eredményt érjék el a katonák, ugyanerre alkalmas a boot camp a hétköznapi embereknél is.

A boot camp napjaink legnépszerűbb és leghatékonyabb edzésmódszere. A társak és az edzők motiváló ereje 120%-os teljesítményre ösztönöz.

Bármilyen fittségi szinten elkezdhető, mert a gyakorlatok végrehajtása mindig időre történik, ami alatt a számodra elvégezhető maximális ismétlésszám a cél. A gyakorlatok saját testsúllyal, eszköz nélkül is végezhetőek, de a leleményes edzők minden alkalmas tereptárgyat igénybe vesznek.

A bootcamp edzésmódszer sikerének titka a csapatmunka adta motiváció és az alkalmazott módszerek. A gyakorlatok a katonai kiképzésben használt alakzatokban zajlanak, megtűzdelve sprintfutással, sorversennyel, utánzójárásokkal, páros gyakorlatokkal, köredzéssel, core tréninggel (a test tartó izmainak fejlesztésével).

A jó hangulat mindig adott, így a motiváció könnyen fenntartható. Az edzések hosszúak és fárasztóak, ezért kihozzák a résztvevőket a komfortzónájukból. A Boot campen mindenki magáért dolgozik, mégis csapatként küzd. Ami számít, az a motiváció, amelyet a többiektől kap, és a csapatmunkában, csoportszellemben rejlő erő, amely nem helyettesíthető semmivel, ami a maximumot hozza ki mindenkiből, vagy még annál is többet.

A Boot camp visszavisz minket a természetbe, amely valójában lételemünk, emocionális érzéseket keltenek bennünk az utánzójárások,a páros gyakorlatok,a sorversenyek, amelyek a gyerekkorunkat idézik, és a természetes (saját testsúllyal végzett funkcionális) mozgások.

A klasszikus Boot Campek szabadtéren, parkokban, erdőkben, sportpályákon zajlanak 8-25 fős csoportokban, 1 edzés 70-80 perces.

 bootcamp2     bootcamp    

Boot Camp hatása:

A gyakorlatok a fizikai erőt és az állóképességet egyaránt fejlesztik, ezért egyszerre izomtömeg növelő, alakformáló, és zsírégető hatásuk is van.
Az izomtömeg növekedésével arányosan gyorsul az anyagcsere, így a szervezet több kalória elégetésére válik képessé.
Itt lehet kiabálni, nyögni, és kiadni a felesleges feszültséget, ezzel levezethető a ma már mindenkit érintő stressz.
Az edzettséggel javul a közérzet, ami nyugodtabb alvást, növekvő energiaszintet eredményez.
Fokozódik a mentális teljesítőképesség is.

Nem számít sem a korod, sem a súlyod , sem a sportmúltad, sem az állóképességed, sem hogy milyen edzőruhád van!

Fontos a lábat jól tartó, lehetőleg terepfutó cipő, a kényelmes, koszolható ruházat, és a sok ivóvíz!!!

Jelentkezés

vissza

fulopa7Boot Camp